
میتوان گفت اندروید باکسها صنعت سرگرمی را دگرگون کردهاند. دنیایی از بازی، موسیقی و فیلم را دستانتان تصور کنید که میتوانید انتخاب کنید کدام محتوا را ببینید. اندروید باکسها درهای زیادی از امکانات را به روی ما باز کردهاند. با آنها میتوانید اینترنت را بگردید، اخبار بخوانید، خرید کنید، شبکههای اجتماعی را چک کرده و ایمیل بفرستید. اما وقتی دنبال خرید بهترین اندروید باکس ممکن باشیم گزینههای زیادی است که باید در نظر بگیریم. از آنجایی که تعداد آنها در بازار کم نیست بهتر است قبل از خرید نگاهی به راهنمای جامع خرید اندروید باکس بیندازیم.
1. پردازنده مناسب را انتخاب کنید
رم و قدرت پردازنده از مهمترین ویژگیهای یک اندروید باکس است. به هر حال همگی دنبال یک اندورید باکس روان بدون لگ و قطعی دائم هستیم. اندروید باکسی را انتخاب کنید که حداقل یک CPU ، 1.5 GHz چهار هستهای یا بالاتر داشته باشد. البته برای اندروید باکس پردازنده با هسته اوکتا بهترین گزینه است.
2. میزان ظرفیت ذخیره دستگاه را چک کنید
ظرفیت مموری اندروید باکس است که باعث میشود سیستم عامل کار کند. در ضمن سیستم عامل و ظرفیت مموری نیز باید با هم هماهنگ باشند. بیشتر اندروید باکسها فقط 8GB ظریفت اینترنال دارند که قسمت اعظمی از آن را سیستم عامل تشکیل داده.
اندروید باکسی انتخاب کنید که حداقل 4 GBرم و 32 GB فضای ذخیره داشته باشد. همچنین مطمئن شوید اندروید باکسی که میخرید فضا ذخیره اکسترنال تا حداقل 64 GB را ساپورت کند.
3. دنبال پورتهای USB در دسترس باشید
در راهنمای جامع خرید اندروید باکس نمیتوان پورت USB را از قلم انداخت. اندروید باکس باید حداقل دو پورت USB یکی برای بلوتوث و یکی برای دیگر دستگاههای جانبی داشته باشد. همچنین بهتر است مدلی انتخاب کنید که USB 3.0 را ساپورت کند زیرا سرعتش از USB 2.0 بیشتر است. USB 3.0 مخصوصا برای کسانی ضروری است که میخواهند از هارد درایو اکسترنال استفاده کنند اما اگر فقط از دستگاههای جانبی معمولی استفاده میکنید USB 2.0 هم برایتان کافی است.
4. کیفیت ویدیو و صفحه نمایش را چک کنید
چند عامل وجود دارد که برای کیفیت ویدیو و صفحه نمایش باید به آن توجه کنید:
- HDMI: برای پخش با کیفیت 4K و 60Hz به HDMI 2.0 نیاز دارید.
- رفرش ریت داینامیک یا انطباق تصویر: Dynamic Refresh Rate اصطلاح فنی دیگری است که ممکن است با آن آشنایی نداشته باشید. میزان رفرش ریت به این اشاره دارد که تلویزیون یا کامپیوتر شما با چه سرعتی آن چه را که مشاهده میکنید پردازش کرده و نمایش میدهد. 60Hz ایدهآل در نظر گرفته میشود، زیرا در این رفرش ریت، سرعت نشان دادن تصاویر به قدری هست که انسان متوجه پلک زدن خودش نشود. متاسفانه همه ویدیوها با کیفیت 60Hz کدگذاری نشدهاند و هنگامی که ویدیویی 30Hzروی سیستم 60Hz نمایش داده میشود کیفیت جالبی ندارد. رفرش ریت داینامیک به اندروید باکس اجازه میدهد تا به طور خودکار تفاوت در نرخ فریم را جبران کرده و نرخ فریم پایینتر فیلم شما را با نرخ فریم بالاتر تلویزیون برای کیفیت تصویری بهتر همگام کند. البته برای استفاده از این ویژگی باید مطمئن شوید نرم افزار، سخت افزار و خود تلویزیون به رفرش ریت داینامیک مجهز باشند. اگر فقط یکی از این سیستمها این ویژگی را نداشته باشد باید به صور دستی رفرش ریت را تنظیم کنید.
- دی کدینگ سخت افزای 265: به این مورد رمزگذاری ویدیویی با کارایی بالا (HEVC) نیز گفته میشود که استانداردی برای فشرده سازی فیلم ها و تسهیل انتقال آن از طریق شبکه است. 265 به طور موثر تصاویر یا ویدیوهایی را که میتوانند تا وضوح 8K را پشتیبانی کنند فشرده میسازد.
ما به شما پیشنهاد میکنیم اندروید باکسی را انتخاب کنید که بتواند پخش ویدیوهای 4K و محتوای HD را ساپورت کند مخصوصا اگر طرفدار یوتیوب و نفلیکس هستید.
5. ورژن سیستم عامل را چک کنید
باید اندروید باکسی را انتخاب کنید که سیستم عاملی بالاتر از اندروید 5 داشته باشد. نسخههای قدیمیتر آپدیت نمیشود پس ما در راهنمای جامع خرید اندروید باکس آنها را پیشنهاد نمیکنیم. دستگاهی را بخرید که حداقل اندروید 6 روی آن نصب شده باشد. البته در این مورد خیلی نگرانی وجود ندارد زیرا در حال حاضر اندروید 9 یا 10 روی بیشتر اندورید باکسها نصب است اما اگر دنبال نمونه ارزانتر این کالا هستید حواستان باشد احتمالا از ویژگیهای زیر خبری نیست:
- دسترسی به نفلیکس و پرایم ویدیو با کیفیت 4K
- تکنولوژی صدای دیجیتال Dolby
- کنترل از راه دور صوتی
- لینک شدن با سیستم گوشیهای هوشمند (الکسا یا گوگل)
این ویژگیها در همه اندروید باکسهای پریمیوم استاندارد موجود هستند، اما توجه داشته باشید در گزینههای مقرون به صرفهتر که معمولا زیر صد دلار هم هستند نباید دنبال آنها باشید.
6. چک کنید دستگاه چگونه به نتورک وصل میشود
حتما مطمئن شوید که اندروید باکس شما قابلیت وصل شدن به نتورک را دارد.
- Wi-Fi: برای یک پلی بک ویدیویی بدون خط و خش به حداقل 11ac نیاز دارید وگرنه به جای دیدن ویدیو باید به دایره چرخان لوادینگ زل بزنید! همچنین بهتر است یک روتر دو بانده با آداپتور نتورک انتخاب کنید تا دستگاه بتواند سیگنال سریعتری ارائه دهد.
- Gigabit Ethernet: در گیگابایت اترنت نیازی به نگرانی در مورد سیگنال یا رابط ندارید، زیرا خودش یک اتصال ثابت را فراهم میسازد.
بسته به نحوه اتصالتان فقط به یکی از موارد بالا احتیاج دارید. برای مثال اگر سیستم داخلی دستگاهتان به اترنت وصل باشد دیگر نیازی به وای فای ندارید اما اگر تلویزونتان فقط به وای فای وصل میشود پس بهتر است اندروید باکسی تهیه کنید که قابلیت اتصال به وای فای را داشته باشد.
7. مطمئن شوید دستگاه بلوتوث را ساپورت میکند
این ویژگی بسیار مهم است زیرا با بلوتوث است که میتوانید فایلهای روی گوشیتان را به اندروید باکس انتقال دهید یا آن را به سایر وسایل جانبی مثل لپ تاپ یا اسپیکر وصل کنید.
8. چک کنید آیا دستگاه گوگل پلی را ساپورت میکند؟
اگر اندروید باکس گوگل را ساپورت کند، به راحتی میتوانید اپلیکیشنهای ضروری اندروید را روی دستگاه کنید. مراحل نصب این اپلیکیشنها درست مانند مراحل نصب برنامه روی یک گوشی اندروید است فقط باید کمی به کار با اندروید باکس آشنا شوید.
9. دنبال ویژگیهای غیر ضروری بگردید!
برخی ویژگیهای غیر ضروری روی اندروید باکس فقط دستگاه را گرانتر میکند و در واقع هیچ استفاده خاصی ندارد. پیشنهاد میکنیم دستگاهی با ویژگیهای اضافه زیر تهیه نکنید:
- سیستم رنگی 10-bit: در گذشته فکر میکردیم که تنوع رنگ بیشتر باعث بهتر شدن نمایشگر میشود، اما در واقعیت، پخشکننده نمیتواند بیش از 1024 تنوع رنگی مختلف را پشتیبانی کند. اگر تلویزیون شما از رنگهای عمیق پشتیبانی نکند، صرف این هزینه بی فایده خواهد بود.
- Dual-Boot: از انتخاب اندروید باکسی که ویژگی Dual-Boot دارد دوری کنید زیرا هیچ نیازی نیست که یک دستگاه دو سیستم عامل داشته باشد.
10. نظرات دیگر کاربران را بخوانید
قبل از خرید اندروید باکس بهتر است سری به آنلاین شاپها زده و نظر دیگر کاربران را در موردشان بخوانید. زمانی صرف تحقیق در مورد آن دستگاه کنید با ببینید تجربه دیگر خریداران چه طور بوده است. با انتخاب نظرات میتوانید با تصمیمی آگاهانه دست به خرید بزنید.
11. عبور صوتی را فراموش نکنید
عبور صوتی قابلیتی است که به صدای یک فایل ویدیویی اجازه میدهد از اندروید باکس عبور کرده و روی یک گیرنده نمایش خانگی قرار گیرد. این کار سیستم را قادر میسازد بهتر به رمزگشایی و ترجمه فایل های صوتی فشرده بپردازد. به بیان سادهتر، عبور صوتی ویژگی است که باعث میشود که باعث میشود فیلم و موزیکها صدای بهتری داشته باشند. همه اندروید باکسها این ویژگی را ندارند و داشتن آن برای همه ضروری نیست اما اگر به دنبال صدای بهتری هستید پس این ویژگی را فراموش نکنید.
سخن آخر
اندروید باکسها به دلیل سهولت آنها در استفاده و ویژگیهای بی شمارشان بسیار پر طرفدار شدهاند. هنگامی که تصمیم خود را گرفته و یکی از آنها را خریدید کافی است به برق وصلش کرده و با نصب برنامههای اندروید از گوگل پلی شروع به استفاده از اندروید باکستان کنید. با این که همه چیز ساده به نظر میرسد اما مرحله تصمیم گیری اولیه است که مهمترین بخش است و باید بعد از خواندن یک راهنمای خرید جامع اندروید باکس دست به خرید بزنید.